تعریف پارچه

 

اصولا به یک سطح به وجود آمده و تشکیل شده از نخها و یا الیاف که خصوصات ویژه ای از قبیل قابلیت پوشش دادن به بدن ،قابلیت دوخته شدن راحت ،قابلیت شستشوی راحت ، انعطاف پذیری ، اطوپذیری افت مناسب و برخی خصوصات فیزیکی ومکانیکی از قبیل استحکام کششی وخمشی وبرشی مناسب ، مقاومت در مقابل نفوذ هوا، داوم ، راحتی در مصرف … که البته (بستگی به نوع ،مواد و ساختار و نیز مورد مصرف آن دارد ) پارچه می گویند. پارچه ها را می توان از لحاظ تشکیل و نوع  در هم رفتگی نخها ویا الیاف به چند دسته تقسیم بندی کرد.

الف -پارچه های  بافته شده و یا پارچه های بافندگی یا پارچه های تاری پارچه پودی.

ب- پارچه های حلقوی  (کشبافی یا تریکوبافی )

ج- پارچه های بی بافت

تعریف پارچه های بافندگی (تاری پودی):

به پارچه هایی اطلاق می شود که از درگیر شدن و درهم رفتن در دسته نخ تارو پود در راستای عمود بر یکدیگر تشکیل می شود.

 

پارچه های تاری پودی به دلیل خصوصیات منحصر به فرد مانند ثبات ایعادی ،استحکام دوام وامکان تولید راحت و ارزان قیمت ترمیم پذیری راحت و…راحتترین ،مهمترین ومتداول ترین  پارچه ها هستند.

پارچه

از جمله پارچه های تاری پودی موجود دربازار می توان به پارچه های پیراهنی ، شلواری ،ملحفه ای ،ترگال ، پارچه تترون و….اشاره کرد . البته لازم به ذکراست پارچه های فوق در طرح بافت که به معنای نحوه ی قرارگیری و مقدار نخ های تاروپود می باشد تفاوت عمده دارند.

پارچه های حلقوی

این پارچه ها از حلقه شدن یک سرنخ باچندین سرنخ دورهم رفتن حلقه هایی ایجاد شده در جهت عرض یا طول بوجود می آیند.

دراین پارچه ها به علت مراحل مقدماتی کمتر ونیز عملیات تکمیلی کمتر و سرعت تولید بالاتر وکاربرد بیشتر الیاف ونخ های مصنوعی و در نتیجه هزینه تولید کمتر قیمت جدی برای پارچه های تاری پودی می باشد.

از پارچه های حلقوی بیشتر درالبسه راحتی وزیر استفاده می شود.

 

5 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *